Teknolojik Yaşam Danışmanlığı

Teknoloji yaşamın her anında bizlerle birlikte. Sürekli yeni ürünler, servisler pazara çıkıyor. Bizlerden de bu yeni ürün ve servislere uyum sağlamamız bekleniyor. Hangi cihaz nasıl kullanılır, ne işe yarar, hangi servisten ne gibi yararlar sağlarım gibi sorular sürekli zihnimizin bir yerlerini kurcalıyor. Teknolojik Yaşam Danışmanı, tam bu noktada kişilere yardımcı olabilmek amacıyla oluşmuş durumda. Kişilerin teknolojiyle birlikte yan yana uyumlu yaşam sürdürmesini hedefliyor.

* ‘Yeni bir telefon, televizyon, kamera, yazıcı, bilgisayar alacaksınız’ – Kime sorabilirsiniz?
* ‘Yeni aldığınız bir ürünü hakkını vererek kullanmak istiyorsunuz’ – Kimden destek alabilirsiniz?
* ‘Yeni bir teknolojiden söz ediyorlar. bluray, 4k televizyon, voip, üç boyutlu film, sosyal medya, twitter, facebook, skype’ – ‘Bunları kiminle konuşabilirsiniz?
* ‘Kullandığınız cihaz veya servis birden istem dışı hareketlerde bulunmaya başladı’ – Ne olduğunu kime danışabilirsiniz?
* ‘internet’den alışveriş yapıyor çevrenizdekiler’ – Siz nasıl başlayacaksınız?
* ‘internet bankacılığını nasıl güvenli ve etkin kullanabilirsiniz’ – Bu bilgiyi kime sorduğunuzda içiniz rahat edecek?
* ‘Taşınabilir bir bilgisayar alacaksınız, ultrabook?’ – Hangisi size en uygun?
* ‘Torunlar, çocuklar yeni bir şeylerden söz ediyorlar’ – Nasıl anlayacaksınız?
* ‘Anne, baba, büyükanne, büyükbaba’nın yaşamına yeni cihaz ve servisler katılmak zorunda’ – Onların bu cihaz ve servislere uyum sağlaması nasıl olacak?
* ‘eposta hesabını nereden kullanayım, nelere dikkat edeyim?’ – Bunu nasıl çözeceksiniz?
* ‘Virüs, spam, malware gibi konular konuşuluyor’ – Ne anlama geliyor?
* ‘Gelen epostalarda kargacık burgacık karakterler var?’ – Ne yapmalısınız?
* ‘Arkadaşlar eposta ile bir sürü ek dosya gönderiyorlar, nasıl görüntüleyeceğim, zararlı mıdır’ – Kim yanıtlayacak?
* ‘Gelişmiş bir video, dvd, divx, bluray oynatıcıyı, kamerayı, modern bir televizyonu düşünün’ – Sadece aç, kapa, kanal değiştir mi yapıyorsunuz, tüm fonksiyonlarını nasıl kullanacaksınız, gerekli mi?
* ‘Telefonunuz, tabletiniz, bilgisayarınız kırıldı, içindeki bilgiler uçtu’ – Ne yapacaksınız?
* ‘Bulut, 3G, depolama, fiber internet, adil kullanım kotası, kablosuz ağ, baz istasyonu tabirleri var’ – ne olduğunu kiminle konuşacaksınız?
* ‘Hangi yazılımlar, niçin kullanılır, ne işe yarar?’ – Kimin fikrini alacaksınız?
* ‘iphone, Android, Windows, Apple, Microsoft, Blackberry’ – Bunlar da nedir, kim yanıtlayacak?
* ‘Bir ahbabınız bir video, ses dosyası verdi. Elinizdeki, evinizdeki cihazlarlarla izleyemiyor, dinleyemiyorsunuz’ – Ne yapmanız lazım?
* ‘Adres bulmak için gps kullanalım. Yeni çıkan cihaz trafik durumunu anlık gösteriyormuş’ – Bu nedir?
* ‘Kişisel bilgilerimi nasıl istenmeyen gözlerden koruyabilirim?’ – Cevabını nereden bulacaksınız?
* ‘Bana gönderilen epostalar gelmiyor, gönderdiğim epostalar gitmiyor. Neden olduğunu nasıl bulabilirim, servis sağlayıcı ile nasıl konuşmalıyım?’ – Cevaplanması gereken diğer bir soru.
* ‘web sitesi nasıl yaparım, yaptırırım? Kaça mal olur? Blog açmalı mıyım, nasıl açarım?’ – Tarafsız cevabı nasıl bulacaksınız?
* ‘Arama motorlarını nasıl etkin kullanırım, aradığım bir bilgiyi bulduğumda nasıl doğrularım?’ – Bilinmesinde yarar var.

Bunlar ve bunlara benzer oluşan soru işaretlerini ortadan kaldırmak, teknoloji sohbetleri yaparak, günlük yaşamımızda yer alan cihaz ve servislerin anlaşılmasını sağlamak, Teknolojik Yaşam Danışmanı‘nın ilgi alanında yer alıyor.

Herkesin yaşam tarzının farklı olduğunu düşünürseniz, Teknolojik Yaşam Danışmanının da kişiden kişiye değişecek şekilde yardımcı olmaya çalışmasını doğal karşılamanız gerekir. Kişiye özel olmasında yarar vardır. Herkesin yaşam tarzına uygun teknoloji ile birlikte keyifli ve anlaşılabilir yaşamak için benimle haberleşin lütfen. Bu bir eğitim programı değildir. Kişiye ve ortak ilgi alanları paylaşan gruplara özel bir danışmanlık sürecidir.

Sizler de bu konularda bir şeyleri paylaşmak istiyorsanız, benimle haberleşin lütfen. eposta adresimi biliyorsunuz.

Teknolojik yaşam sohbetlerimize katılın.

Be Sociable, Share!